صادرات مواد غذایی به عراق
کشور عراق به واسطه موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی خاصش، مواد اولیه غذایی متنوعی در اختیار ندارد و باید با واردات، جای خالی آن را پر کند. آبوهوای خشک و بیابانی عراق، اجازه کاشت هر نوع محصول کشاورزی و تهیه انواع مواد غذایی را نمیدهد. همین موضوع سبب شده تا ایران کشور همسایه، به گزینهای در دسترس و مناسب برای تامین مواد اولیه این کشور بدل شود. اگرچه عراق از تمامی دنیا برای کمبود نیاز اولیهاش، محصولات وارد میکند، اما به سبب موقعیت جغرافیایی و روابط خوب چند دهه اخیر، ایران به یکی از گزینههای اصلی در صادرات مواد غذایی به عراق مبدل شده است.
شرکتها و بازرگانان ایرانی نیز با قدر دانستن این فرصت، نقش پررنگی در شرایط صادرات مواد غذایی به عراق ایفا میکنند. جایی که مراودات با کشورهای اروپایی پیچیدگیها، ضوابط و استانداردهای متناسب خودش را میطلبد، شاید فرصتی برای پیشرفت و گسترش این ارتباط دوطرفه باز کرده است.
اما صادرات مواد خوراکی به عراق هم قواعدی برای خودش دارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی و توضیح بیشتر شرایط، مراحل و مجوزهای شرکت صادرات مواد غذایی به عراق بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
مطالب مرتبط : شرایط صادرات به عراق
شرکت صادرات مواد غذایی به عراق
اولین و مهمترین فاکتور در ارسال کالا و صادرات مواد غذایی به عراق، رعایتهای استاندارد وارداتی این کشور و گذارندن تستهای کنترل کیفی است، که مسئولین کشور عراق تعیین نمودهاند. برای سادهتر شدن روند این فرآیند، بهرهگیری از مشاوران خبره و شرکتهای صادرات مواد غذایی، فرآیند این کار را تسهیل خواهد نمود.
شرکت گلدن کردیت با بیش از ده سال تجربه در حوزه واردات، صادرات و تجارت بینالملل، به عنوان یکی از پیشگامان حوزه ترخیص کالا و صادرات به عراق، صادرات به اربیل عراق و ارتباط با بازار این کشور، آماده همکاری با بازرگانان ایرانی است.
خدمات گلدن کردیت:
- واردات مستقیم: ارایه خدمات ترخیص و واردات محصولات به عراق از منابع معتبر و تامین کالاهای مورد نیاز.
- مشاوره تجاری: راهنمایی مسائل مرتبط با بازار عراق، قوانین و مقررات، و راههای بهبود تجارت.
- پشتیبانی مالی و مالیاتی: مدیریت مالی و مالیاتی در عراق.
برای ارتباط با کارشناسان ما با شماره تماس 009647504288899 و یا از طریق ایمیل info@goldencreditco.com در ارتباط باشید.
شرایط صادرات مواد غذایی به عراق
شاید در وحله اول تصور کنید، صادرات مواد خوراکی به عراق استاندارد راحتی دارد و تنها کافیست مواد غذایی را به این کشور ارسال کنید. اما به همین سادگی نیز نیست! کشور عراق یکی از ثروتمندترین کشورهای منطقه است و به واسطه ارتباط با کشورهای مختلف، قوانین سختگیرانهتری به ویژه چند دهه اخیر در صادرات به این کشور وضع کرده است.
اولین شرط صادرات به این کشور به استانداردهای کیفی در صادرات مواد غذایی معطوف میشود. حفظ سلامت مصرفکنندگان مطابق با استانداردهای بینالمللی، کیفیت محصول، بستهبندی، حمل و نگهداری درست از جمله این قوانین و شرایط هستند. بنابراین برای صادرات مواد غذایی به کشور عراق، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- کنترل کیفیت: یکی از مهمترین قوانین و شرایط صادرات مواد غذایی به عراق کنترل کیفیت متناسب با استانداردهای وضع شده در این کشور است. برای رسیدن به این هدف، پیروی از دستورالعملهای استانداردهای بینالمللی و دوری از محصولات غیرمجاز، به کمک شما خواهد آمد.
- بستهبندی: برای بستهبندی هر نوع محصول و مواد غذایی نیز، قوانین مشخصی وجود دارد. جلوگیری از آسیب و لطمه به مواد غذایی و حفظ طراوت آن در طول حمل و تا رسیدن به مصرف کننده، باید در نظر گرفته شوند.
- حمل و ارسال: برای حمل و ارسال مواد غذایی نیز باید از روش استاندارد و متناسب با محصول انتخابی، استفاده شود، تا به کیفیت آن لطمه وارد نشود.
- نگهداری: برای جلوگیری از فاسد شدن محصولات و از بین رفتن طراوت مواد غذایی، روش متناسب با نگهداری آن انتخاب شود.
درخواست مشاوره
مجوز صادرات مواد غذایی به عراق
یک نکته مثبت در صادرات این کالاها به عراق از ایران این است که قوانین این کشور از کشورهای اروپایی ساده تر است. به این معنی که کافیست کیفیت محصولات با استانداردهای وضع شده مطابقت داشته باشند و از قوانین صادرات به عراق نیز پیروی شود.
برای اخذ مجوز صاردات مواد غذایی به عراق باید ابتدا کارت بازرگانی از وزارت صمت و یا اتاق بازرگانی دریافت کرده باشید. سپس با رعایت استانداردهای وارداتی کشور عراق، نسبت به نمونهگیری و اثبات کیفیت محصولات اقدام کنید.
مجوز دیگری که در صادرات مواد خوراکی به عراق نیاز خواهید داشت، مجوز انطباق کالا با اظهارنامه و مجوز صادرات مواد غذایی به عراق است. این مجوز در مراحل آخر گرفته میشود و برای انجام امور گمرکی به آن نیاز خواهید داشت.
در کنار این مجوز، مجوز وزارت بهداشت و سلامت عمومی عراق نیز لازم است. این مجوز برای اثبات سلامت و بهداشتی بودن کالای ارسالی به عراق گرفته میشود.
بنابراین مجوزهای مورد نیاز شما در صادرات مواد غذایی به عراق به صورت خلاصه به صورت زیر خواهند بود:
- مجوز استاندارد کیفیت مواد غذایی
- مجوز مطابقت با استانداردهای کیفی کشور عراق
- مجوز صادرات کالا از اتاق بازرگانی
- مجوز انطباق کالا با اظهارنامه
- تاییدیه نمونهگیری کیفی از محصولات
- مجوز تست کنترل کیفی
با در اختیار داشتن این مجوزها و پیمودن تمامی مراحل، موفق به ارسال و صادرات خوراکی به عراق خواهید شد. در نهایت در نظر داشته باشید، هرچه کیفیت مواد غذایی ارسالی بالاتر و البته در لیست مواد غذایی مجاز برای صادرات این کشور قرار داشته باشد، کار سادهتری پیش رو خواهید داشت.
مراحل صادرات مواد غذایی به عراق
برای شروع فرایند ارسال محصولات و مواد غذایی ابتدا باید مدارک صادرات شما تکمیل باشد. این مدارک در صادرات مواد غذایی به عراق به شرح زیر هستند:
- کارت بازرگانی
- مجوزهای اداره گمرک و وزارت صمت
- پیش فاکتور و فاکتور فروش مواد غذایی (به زبانهای انگلیسی و عربی)
- گواهی مبدا (عربی و انگلیسی)
- گواهی بهداشت، سلامت و مهر حلال
- تاییدیه بازرسی شرکت SGS و BV
- اظهارنامه (شامل نام، مقدار کالا و اطلاعات کالا)
- استاندارد رضایت مشتری
- استاندارد ایزو
- برچسب کالا به زبان انگلیسی و عربی
- گزارش نمونهگیری و بازرسی کالا
- استاندارد محیط زیست
- تایید تولید کالا از سازمان استاندارد
- لیست پکینگ کالا
توجه داشته باشید که تهیه این مدارک در هر مرحله از صادرات مواد خوراکی به عراق الزامی هستند و باید برای تهیه آنها اقدام کرده باشید. با توجه به مدارکی که توضیح داده شد در وحله اول باید مجوزهای لازم در صاردات کالا را از مقامات کشورمان اخذ نموده باشید. کارت بازرگانی، مجوزهای اتاق بازرگانی و وزارت صمت که اجازه صادرات کالا به عراق را به شما خواهند داد.
سپس با انتخاب محصولات و مواد غذایی مدنظر، باید نسبت به تایید کیفیت و سلامت کالا اقدام کنید. یا با توافق با بازرگانان عراقی، زمانی که توافق برای فروش کالایی صورت پذیرفت، باید فاکتور فروش، ارسال و تایید شود.
پس از نهایی شدن توافقات، حالا زمان گرفتن گواهیهای سلامت، بهداشت و تطابق با استانداردهای تعیین شده است. در نهایت نیز برای ارسال و صادرات مواد غذایی به عراق اقدام کنید.